Skoler og kommuner får nu resultater af den første trivselsmåling i folkeskolen

Den første nationale trivselsmåling i folkeskolen blev gennemført i perioden 26. januar til 24. marts 2015. Cirka 470.000 elever i børnehaveklassen til og med 9. klasse har gennemført trivselsmålingen.

Et at målene med folkeskolereformen er at øge trivslen i folkeskolen. Derfor er der nu gennemført en national trivselsmåling. Målingen skal gentages årligt og vise udviklingen af elevernes trivsel samt være et arbejdsredskab for skolerne til at forbedre trivslen og undervisningsmiljøet.

Trivselsmålingen i 2015 viser generelt et positivt billede af elevernes trivsel. Svarene peger blandt andet på, at langt de fleste elever har et godt forhold til deres lærere og klassekammerater. Der kan dog også peges på udfordringer eksempelvis i forhold til ro i klassen. Der er tale om et første billede af resultaterne. Med den årlige nationale trivselsmåling vil det fremover blive muligt at følge udviklingen i elevernes trivsel på klasse-, skole- og kommuneniveau samt nationalt.

Resultatrapporterne fra trivselsmålingen skal danne grundlag for, at man lokalt i den enkelte kommune eller på den enkelte skole kan få en indikation på, om der er områder, hvor der er grund til at igangsætte indsatser for at styrke trivslen og undervisningsmiljøet. Desuden kan trivselsmålingens resultater danne grundlag for at skabe dialog om og fokus på trivslen. Der kan for eksempel dannes en meget læsevenlig rapport, som egner sig til præsentation af resultaterne for elever og forældre.

Det vigtigste i arbejdet med at styrke elevernes trivsel er den indsats, som skolens fagprofessionelle til daglig yder i samværet med eleverne. Resultaterne fra trivselsmålingen kan ikke stå alene, men skal bruges i sammenhæng med særlige det kendskab, som lærere og pædagoger m.fl. har til de enkelte klasser og elever. Undervisningsministeriet offentliggør samtidig besvarelserne af de enkelte spørgsmål i trivselsmålingen på landsplan. Det giver mulighed for, at skoler og kommuner kan sammenligne egne resultater med de nationale resultater.

Undervisningsministeriet er i gang med en nærmere analyse af besvarelserne i trivselsmålingen i 2015. Det skal føre til, at der opstilles en samlet indikator samt indikatorer for specifikke områder af trivsel. Nationale indikatorer for trivsel vil indgå i Undervisningsministeriets årlige statusredegørelse om folkeskolen. Kommuner og skoler vil fremover få adgang til egne resultater og indikatorer i Undervisningsministeriets ledelsesinformationssystem (LIS) sammen med øvrige indikatorer, som er obligatoriske i kommunernes kvalitetsrapporter.

Kilde: uvm.dk

TOP skoler

Vil du også gøre din skole synlig her?

Jeg vil have mere information

Vil du reklamere for din skole?

Hurtig kontakt

info@skoleliste.eu

* Disse kontakter er ikke skolekontakter, men kontakter fra SkoleListe.eu.

Operatør af hjemmeside

just4web.cz s.r.o.
CVR-nummer: 27547876

Gå til kontakt