Fokus på din søvn giver en bedre studietid

Koncentrationsbesvær, nedtrykthed og stress er noget som overraskende mange studerende lider af. Det er heldigvis noget som der i høj grad kan gøres noget ved. Vidundermidlet er mere fokus på en god nattesøvn.

Her i artiklen vil du finde ud af hvorfor vores søvn er noget du bør prioritere højt og nogle tips til hvordan du får en bedre nattesøvn.

Stress og søvn hænger i høj grad sammen

I 2014 blev der lavet en undersøgelse der viste at hele 45% af de studerende på Københavns Universitet havde symptomer der tydede på stress i hverdagen, og hele 64% af de studerende oplevede det op til eksamenerne. Der er selvfølgelig flere faktorer der spiller ind, specielt op til en vigtig eksamen, men noget som i høj grad ville afhjælpe problemet er en forbedret nattesøvn.

Når du ikke sover ordentligt så fungerer dit nervesystem ikke optimalt. Det betyder at hvis du ikke får de anbefalede mellem 7-9 timers søvn i løbet af en dag, så vil mængden af stresshormon stige i din krop frem for at falde som den burde. Det er naturligt at være stresset i mindre perioder, men det er ikke noget som du bør være kontant. Hvis du sørger for at få mellem 7-9 timers søvn, så er det fysisk umuligt at blive syg af stress.

Modsat er det også svære at falde i søvn i en periode hvor du er stresset, og du kan derfor hurtigt komme ind i en dårlig spiral. For at komme ud af denne spiral er det vigtigt at prioritere søvnen.

Koncentration og en god hukommelse er vigtigt for studerende

Det er ikke kun i forbindelse med stress at det er vigtigt få en god nattesøvn. Vi bruger vores nattesøvn til at restituere hjernen. Her bliver de forskellige informationer vi har fået i løbet af dagen flyttet rundt, så vi hurtigere og nemmere kan få dem frem igen, når det er nødvendigt. Når du studerer kommer der meget viden ind, og det er vigtigt for dig der gerne vil have en god karakter, at du også kan huske det bagefter. Det er i den dybe søvn, også kaldet REM-søvnen, at vores hjerne håndplukker de forskellige indtryk vi har fået i løbet af dagen, og sortere dem på bedste vis. Vi får kun den dybe søvn efter flere timers søvn uden afbrydelse, og det er derfor vigtigt at vi sover nok timer, og at vi har et godt sted at sove, så vi ikke ligger og vender og drejer os.

Lige op til eksamener er det måske svære at finde tid til en god nattesøvn, men her bliver det faktisk endnu vigtigere. Her er det nemlig ekstra vigtigt at du kan koncentrere dig, og hvis du er træt er det ganske simpelt svære at holde fokusset på de opgaver du har.

 

3 gode tips til at få den vigtige nattesøvn

  • Husk at få frisk luft og motion hver dag
  • Undgå at studerer lige inden du skal sove
  • Invester i en god seng

Kilde: so.dk

TOP skoler

Vil du også gøre din skole synlig her?

Jeg vil have mere information

Vil du reklamere for din skole?

Hurtig kontakt

info@skoleliste.eu

* Disse kontakter er ikke skolekontakter, men kontakter fra SkoleListe.eu.

Operatør af hjemmeside

just4web.cz s.r.o.
CVR-nummer: 27547876

Gå til kontakt