Sparetips til sommerferien

Få gode råd og sparetips til din sommerferie

Her får du en række gode råd til at tilrettelægge en rejse, som kan klares inden for studenterbudgettets rammer.

 

Køb din rejse i rigtig god tid - eller på dagen

Der er flere måder at rejse på, men en ting er sikkert: Hvis du som studerende vil spare penge, giver det mening at være ude i så god tid som muligt. Priserne stiger i takt med at sommeren kommer nærmere. Derfor er det en god idé allerede at booke din ferie i starten af året. Et alternativ til det er at booke en afbudsrejse på dagen eller lige op til - her er der også mange penge at spare.

 

Planlæg dit rejsebudget

Inden du går i gang med at finde alverdens spændende destinationer så læg et budget for, hvor meget du maksimalt vil bruge på din ferie. Med dette udgangspunkt er det noget lettere at finde frem til, hvilke rejsemål der er realistiske. Husk at det ikke kun er flybilletten og overnatninger der koster. Alt efter hvordan man prioriterer, så er mad, vaccinationer og udflugter også noget, der tynger rejsebudgettet.

 

Forsikringer og gebyrer

Du bør altid tjekke, om du er dækket af en forsikring, inden du begiver dig af sted på ferie. Dit gule sygesikringsbevis gælder kun i Danmark og det er vigtigt, at du medbringer dit blå sygesikringskort på ferien i EU. Reglerne blev ændret i 2014 og det er derfor meget vigtigt, at du læser op på hvordan du er dækket i det enkelte land.

Husk også at tjekke om du allerede har en rejseforsikring gennem din indboforsikring, og i så fald hvad den dækker. Lad være med at tegne en afbudsforsikring, da denne sjældent kan betale sig. Hvis uheldet skulle være ude, er det kun udgiften til billetten, der er tabt.

 

Få mest muligt for pengene

Alt efter hvilken type ferie du ønsker at holde, så er det værd at overveje, at vælge et land som er billigt at bo i. Selv om flybilletterne til disse destinationer kan være dyre, så er der ofte penge at spare hvis du planlægger en ferie over flere uger. De steder hvor turismen ikke er udbredt er også at foretrække, hvis man vil spare penge. Nogle steder falder leveomkostningerne til det halve, hvis du bevæger dig væk fra de mest turistede områder. Et par eksempler på attraktive feriedestinationer hvor du kan leve billigt er: Asien, Østeuropa og mange dele af Sydamerika.

 

Vær grundig i din research

Inden du vælger din destination, er det altid en god idé at lave en smule research. For at gøre det nemt og billigt er flere guidebøger blevet udviklet som apps, som du ligeledes kan bruge mens du er af sted.

 

Nogle dage er bare bedre

Mange bestiller deres ferie med udrejse en fredag og hjemrejse en søndag. Men som studerende har du lidt friere tøjler, hvis ikke du arbejder fast i sommerferien. Undersøg derfor om det kan betale sig at rejse først eller midt på ugen frem for i weekenden. Ofte er efterspørgslen lavere her, og der kan være mange hundrede kroner at spare.

Tokio

De billigste flybilletter

Når du har besluttet hvor rejsen skal gå hen, så handler det om at finde nogle billige billetter. Vær dog opmærksom på, at der både kan være stor kvalitetsforskel mellem selskaberne, og at der ofte også er mellemlandinger med lang ventetid i de billige flybilletter.

 

Undgå rejsebureauer

Der er visse fordele ved at få et rejsebureau til at sammensætte en rejse for dig, men det er ikke den billigste løsning. Det kan spare dig noget tid, men hvis du eksempelvis får et bureau til at finde et hotel til dig, vil det som regel være deres samarbejdsaftale og ikke prisen, der afgør, hvilket hotel de tilbyder dig.

 

Spar penge på overnatninger!

Hvis du er til alternative rejsemetoder, så er couchsurfing en god mulighed for at spare penge på rejsen, og samtidig en fantastisk mulighed for at møde andre kulturer og folkefærd. Som navnet antyder, er konceptet bygget på, at man som en del af netværket har mulighed for at bo hos andre mennesker, som åbner deres hjem for dig.

Kilde: so.dk

TOP skoler

Vil du også gøre din skole synlig her?

Jeg vil have mere information

Vil du reklamere for din skole?

Hurtig kontakt

info@skoleliste.eu

* Disse kontakter er ikke skolekontakter, men kontakter fra SkoleListe.eu.

Operatør af hjemmeside

just4web.cz s.r.o.
CVR-nummer: 27547876

Gå til kontakt