Spis dig til en bedre eksamen

Ønsker du topkarakterer, så kræver det, at din hjerne er topmotiveret og klar til strabadserne.

Hvis din hjernen skal præstere optimalt, skal den ikke bare fyldes med hurtige kulhydrater. Formindsk derfor dit indtag af hvidt brød, pizza fra den lokale pizzamand og slik i store mængder, også selvom det er den mad, du har mest lys til, når du sidder med hovedet dybt begravet i bøgerne.

 

Hvis du vil optimere hjernen, skal du i stedet følge disse gode råd:

Spis fuldkorn:

Hjernen skal have nogle gode grove fibre at arbejde med, hvilket kan fås i groft brød, fuldkornspasta, fuldkornris eller lign. Produkterne indeholder mange fibre, der er gode, når hjernen skal på overarbejde.

Spis frisk grønt:

Grønt skal der til - af den grove slags vel og mærket. Det kunne fx være gulerødder, rødbeder, broccoli eller spinat. Hvis du hører til dem, der synes, at grønsager er en smule kedelige, så har Diabetesforeningen samlet en række inspirerende og lækre opskrifter, der kan bruges af alle.

Spis fisk:

Hjernen har brug for fisk, hvis den skal arbejde optimalt. Hvis du vil gøre det enkelt og billigt, kan du købe tun, makrel eller torskerogn på dåse og spise det på en god gammeldags rugbrødsmad. Har du lidt mere tålmodighed i et køkken er laks en lækker spise og en god kerne til det sunde fedt, som alle har brug for. Du kan forholdsvis let lave en lækker middag med grønsager og fettuccine.

Spis sundt fedt:

Din krop har brug for fedt og helst af den sunde slags, da det er afgørende for, at kroppen kan optage de vitaminer, som vi får fra vores kost. Det sunde fedt kan du blandt andet få fra nødder, fed fisk, gode olier og avokado. Du kan fx putte nødder på dine grovalsede havregryn om morgenen, tilføje avokado i salaten eller stege dit kød i olie frem for smør.

Spis magert kød:

Giv hjernen og kroppen protein at arbejde med fra magert kød. Det kan blandt andet være kylling, kalkun eller magert lamme eller svinekød.

Synd med fornuft:

Skal du synde, og det er selvfølgelig tilladt, så gør det med fornuft. Køb lækker mørk kvalitetschokolade, lav en lækker smoothie frem for at ty til colaen eller spis nødder, mandler, tørret frugt og lignende.

Kilde: so.dk

TOP skoler

Vil du også gøre din skole synlig her?

Jeg vil have mere information

Vil du reklamere for din skole?

Hurtig kontakt

info@skoleliste.eu

* Disse kontakter er ikke skolekontakter, men kontakter fra SkoleListe.eu.

Operatør af hjemmeside

just4web.cz s.r.o.
CVR-nummer: 27547876

Gå til kontakt